V Olomouckém kraji bylo v pátek ráno podle údajů krajské hygienické stanice 520 pozitivních. Nejvíce nakažených evidovali na Olomoucku, a to 269, na Přerovsku pak 91 pozitivních, na Prostějovsku 86, Šumpersku 55 a Jesenicku 19 nakažených s koronavirem.

Za posledních 7 dnů má právě Olomoucko nejvýraznější nárůst v přepočtu na 100 tisíc obyvatel – 88. Následuje Prostějovsko s 59, Šumpersko s 51, Přerovsko s 50 a v okrese Jeseník je to 47 osob s pozitivní nákazou Covid-19 na 100 tisíc lidí.

Na mapě regionů ČR podle rizika nákazy Covid -19, takzvaném semaforu, jsou od pátku v zelené všechny okresy Olomouckého kraje kromě Jesenicka.Zdroj: MZČR

Na mapě regionů ČR podle rizika nákazy Covid -19, takzvaném semaforu, jsou od pátku v zelené všechny okresy Olomouckého kraje kromě Jesenicka.Zdroj: MZČR

V Olomouckém kraji od počátku epidemie do pátečního rána evidovali hygienici 1847 pozitivních, ve středu to bylo 1745. Vyléčilo se celkem 1304 osob a necelé tři desítky lidí s nákazou Covid-19 zemřely.

Ilustrační foto
Rekordní nárůst v Olomouckém kraji: pozitivních přibylo přes 100 za den

Počet hospitalizovaných s Covich-19 v regionu v posledních dnech výrazně nenarostl.

„V tuto chvíli jsou tři hospitalizovaní na standardním covid oddělení, tedy všichni s lehčím průběhem,“ informoval ve čtvrtek dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher. „Minulý týden sedm, takže počet se snížil,“ dodal.

Na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov ve středu dopoledne leželo 8 pacientů s potvrzených onemocněním Covid-19.

„Jejich zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci, ale naštěstí nemusí být nikdo umístěn na oddělení ARO, které je určeno pro ty nejzávažnější pacienty,“ popsala situaci mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Ilustrační foto
Některé domovy pro seniory na Olomoucku již zakázaly návštěvy