„Jednalo by se o výměnu chladicího agregátu, což představuje náklady 50 milionů korun. Nová technologie na výrobu ledu by přinesla úspory ročně v řádu statisíců korun," uvedl tajemník šumperské radnice Petr Holub.

Nové chladící zařízení by mělo navíc výrazně snížit množství používaného jedovatého čpavku.

O náklady na instalaci nové technologie se bude dělit radnice, která hodlá investovat 10 milionů korun, Podniky města Šumperka, které stadion provozují, plánují na další prostředky ve výši 25 milionů vzít úvěr.

Zbylých 15 milionů by měla pokrýt dotace.

„I když se jedná o velkou investici, která je zařazena do plánu pro rok 2013, diváci ji navenek nepoznají. S celkovou rekonstrukcí zimního stadionu zatím ještě nepočítáme," dodal tajemník.

Podniky města Šumperka mají již zpracovaný projekt na kompletní opravu stadionu, problémem je ale právě financování, takže spravovat bude po etapách a pokud možno s pomocí dotací.

V dalších fázích se počítá také s vestavbou nové tribuny, na řadu by postupně mělo přijít i zázemí pro hráče a rekonstrukce tribun.

Právě stav šaten i hygienického zařízení v areálu stadionu je častým terčem kritiky. Neutěšený stav sportoviště se již také před časem stal předmětem petice, kterou na radnici adresovali hokejoví fanoušci.

Zastřešený zimní stadion v Šumperku byl dostavěn v roce 1969 v takzvané akci „Z," provozní vstupní budova, což je dnešní hotel Sport, o tři roky později.