Informační centrum sídlí v místnosti vpravo hned vedle vstupu do kulturního domu. Minigalerie vznikla ve foyer. V současnosti nabízí výstavu snímků z průběhu revitalizace náměstí Svobody.

„Turistické informační centrum je důležité pro vytvoření zázemí pro turisty a cestovní ruch a propagaci města i celého mikroregionu. O jeho zřízení usiloval už v devadesátých letech Ctirad Štipl, který přesvědčoval tehdejšího starostu, že infocentrum je důležité," připomněl starosta města Antonín Navrátil.

Informační centrum nabízí běžné služby pro turisty, jako je nabídka turistických atrakcí, kulturních památek, možností ubytování a stravování, vyhledávání dopravního spojení, prodej propagačních materiálů a vstupenek na kulturní akce.

„Nabízíme také novou brožuru o Mohelnici, která právě vyšla, a máme tu k dispozici i veřejný internet zdarma. Chystáme také turistickou průvodcovskou službu, kdy provedeme návštěvníky města po mohelnických památkách," řekla pracovnice infocentra Adéla Karabcová.

Průvodcovská služba bude fungovat během letní sezony. Návštěvníky zavede například do parku, kde je památník děkana Lautnera, jež se stal obětí čarodějnických procesů, na náměstí s morovým sloupem nebo ke zbytkům městských hradeb. Pro turisty bude zdarma.

V současnosti je infocentrum otevřené v pracovní dny od osmi do půl páté odpoledne. Od května se pracovní doba prodlouží až do sedmnácti hodin. „V letní sezoně od června do září pak plánujeme, že bude otevřeno i v sobotu od devíti do třinácti hodin," doplnila Adéla Karabcová.

Náklady na vybudování „íčka" dosáhly přibližně půl milionu korun a platilo je ze svého rozpočtu město. Bylo potřeba rekonstruovat zádveřní prostor a provést nezbytné zednické práce, rekonstrukci rozvodů elektřiny a na závěr vše vymalovat.

„Náklady nejsou až tak velké a mohou se odrazit na tržbách místních podnikatelů. Tím se vložené peníze zprostředkovaně vrátí zpět městu. Může to přispět i ke vzniku nových pracovních míst," připomněl starosta Navrátil.

Turistické informační centrum spadá pod městskou společnost Mohelnické kulturní centrum. Ta také bude muset ve svém rozpočtu najít rezervy na placení jeho provozu.

„Peníze na provoz infocentra sice máme v rozpočtu, ale v zastupitelstvu neprošlo jejich uvolnění pro Mohelnické kulturní centrum. Část nákladů na provoz navíc pokryje příspěvek od Olomouckého kraje," vysvětlil Antonín Navrátil.

Kromě propagace města a mikroregionu hodlá informační centrum více spolupracovat i s Mikroregionem Litovelsko. S tím Mohelnicko spojuje jednak síť cyklostezek, ale také blízkost hradu Bouzova a dalších turistických atrakcí.