V následujícím měsíci se ruší zasedání městského zastupitelstva, rady a komisí. Případné bezodkladné záležitosti budou řešeny korespondenčně. Dočasně skončí i veřejná projednávání, například územních plánů.

Uzavřeno bude městské informační centrum v budově divadla. „Pracovnice zůstávají na telefonu, ale pouze v pracovní dny,“ sdělila mluvčí města Soňa Singerová.

Lesní bar u Horní Lipové v Jeseníkách
Zavřel i Lesní bar. Nouzový stav umrtví veřejný život na Šumpersku a Jesenicku

Na úřad? Cestu pořádně zvažte

Radnice vyzývá obyvatele, aby své záležitosti chodili na úřad vyřizovat jen v opravdu nutných případech.

„Místa na úřadu, kde je koncentrace veřejnosti a kde se musí chodit osobně, jako občanské průkazy, řidičské průkazy a podobně, se budou několikrát denně čistit s tím, že co nejdříve budou pracovníci vybaveni ochrannými prostředky,“ popsala mluvčí Singerová. Ruší se veškerá školení pracovníků města, služební cesty se omezují jen na nejnutnější případy.

Uzavřeny budou záchodky na šumperském hřbitově. Na ostatních veřejných toaletách budou pracovnice vybaveny dostupnými ochrannými prostředky.

Končí pronájmy školních tělocvičen veřejnosti, veřejná hřiště zůstávají otevřená. Obědy z vývařoven základních škol Šumavská, Vrchlického a Sluneční budou externím strávníkům vydávány pouze do přinesených nádob.

Ilustrační foto
V kraji je pátý nakažený, jedná se o ženu z Litovelska

Školky? Děti nechte raději doma

Otevřené zůstávají mateřské školy, ovšem v omezeném režimu.

„Vedení školek ale poprosilo rodiče, aby si nechali děti doma, jestli je to možné,“ uzavřela Soňa Singerová.