Stavbaři v těchto týdnech na budově v Dukelské ulici mění okna. Těch je na objektu přes dvě stě osmdesát.

„V poliklinice budujeme novou radiologickou ambulanci. Bude v ní nainstalován rentgen, nejnovější na Jesenicku. Ve velmi krátké době také v prostoru plicní ambulance vznikne nová lékárna. Ambulance se přestěhuje do jiných prostor, řekl majitel polikliniky Milan Plesar.

Do více než dvacítky ordinací v objektu denně dochází stovky pacientů.

„Je to teď trochu komplikovanější, ale je dobře, že se to tady opravuje. Barák je z venku hezký, ale uvnitř je vidět, že opravu potřeboval,“ poznamenal Jan Suchý.

Ilustrační foto
Sjezd z dálnice v Mohelnici postaví podle plánu. Změnu trasy odmítli

Kromě ordinací v budově sídlí i další nájemníci.

„Mým zájmem je ponechat zde aktivity návazné na lékařskou péči. Z dlouhodobé perspektivy tu nechci prodej náhradních dílů na auta nebo výdejní místa e-shopů. Rád bych zachoval bistro, protože má v ambulantním zařízení své místo. Co se týče pojišťovny, je otazník, jestli má smysl ji zde mít,“ poznamenal Milan Plesar.

Slabozrací, lidé s poruchami sluchu a vnímání by se měli v budově lépe pohybovat díky novému orientačnímu systému a navigaci. V příštím roce chce majitel polikliniky zřídit soukromou dopravní zdravotní službu. Pacienti by tak na sanitku už neměli čekat až několik hodin. Mezi dlouhodobé záměry patří rovněž vybudování zařízení sociálních služeb v podkroví objektu.

Ilustrační foto.
Očkování proti chřipce může pokračovat, vakcín je opět dost
Pracoviště výroby elektromotorů v mírovské věznici.
Co dělají vězni na Mírově? Takto se tam pracuje