„Tuto investici máme projektově zcela připravenou. Projekt má stavební povolení, hotové je majetkoprávní vypořádání, dokončena je prováděcí dokumentace. Jediné, co nám chybí, je finanční zajištění akce,“ konstatoval ředitel PMŠ Miroslav Pospíšil.

Zastávka náhradní dopravy v centru Lipové-lázní.
Pěkná rarita. Místo nádraží využívají lidé na Jesenicku rozpůlený kontejner

Přístavba se má nacházet u severní tribuny stadionu. Její součástí budou nejen šatny pro profesionální hokejisty i klub Mladí Draci, ale také wellness zóna. Ta by měla sloužit všem sportovcům v areálu Tyršova stadionu pro regeneraci a odpočinek po tréninku. Náklady vzešlé z projektu činí bez DPH 43 milionů korun.

„Reflektují fakt, že jde o moderní zařízení, které má v sobě nejmodernější technologie, jako je nucené větrání nebo rekuperační jednotky. V šatnách bude permanentně čerstvý vzduch, což je nejlepší řešení. Zároveň investici navýšila relaxační zóna, která v rámci Tyršova stadionu chybí. Předpokládáme, že náklady sníží veřejná soutěž,“ dodal Miroslav Pospíšil.

Koncert Pavla Šporcla
Kam o víkendu? Na Šporcla, drakiádu i na adrenalinové filmy

Na výstavbu šaten je rezervováno patnáct milionů korun, které PMŠ získalo z prodeje hotelu Sport.

„Město se tuto akci zavázalo podpořit sedmi či osmi miliony korun. Máme závazný příslib Olomouckého kraje na dotační podporu v obdobném rozsahu. Plus běží jednání s Národní sportovní agenturou,“ dodal starosta Šumperku Tomáš Spurný.

Současné šatny jsou ve velmi nevyhovujícím stavu. Potřebám sportovců neodpovídají z hygienického hlediska ani kapacitně.