Jeho stavbu si přitom lidé vybrali v rámci takzvaného participativního rozpočtu. Jenže vyčleněná částka zdaleka nestačí, vybudovat letos by se navíc nestihlo. Stavět se tak bude příští rok.

Parčík pro děti vznikne na nevyužité travnaté ploše na ulici Komenského vedle divadelní budovy. Neměl by být klasickým hřištěm s průlezkami a skluzavkami.

„Všechny prvky by měly být originální, jedná se o atypy, které jinde nenajdete,“ řekl ředitel divadla Matěj Kašík.

Na ploše se bude nacházet velryba, drak, tři zlaté vlasy děda vševěda nebo bludiště.

„U každého prvku bude mít rodič možnost dítěti přečíst pohádku, v níž bude daný prvek hrát hlavní roli,“ objasnil Matěj Kašík.

Náklady na vybudování hřiště překročily částku vyčleněnou pro participativní rozpočet o milion korun.

Zastupitelé zvýšení nákladů akceptovali s tím, že původně vyčleněných 750 tisíc převedou do příštího roku.

Z participativního rozpočtu se letos v Šumperku nic budovat nebude. Návrh, aby se uskutečnila akce, která v anketě skončila druhá v pořadí, zastupitelstvo nevyslyšelo.