Vybudování skateparku zvažují místní technické služby. Vytipovaly pro něj lokalitu u řeky Staříč. V anketě na webu firmy se pro toto umístění do pondělí 7. listopadu vyslovilo 610 z 680 hlasujících, nesouhlasilo jich šedesát.

Svou aktivitou městský podnik potěšil komunitu jesenických skateboardistů. „Doufáme, že se nám splní to, co nás stálo kdysi hodně času a vyřizování. Je zajímavé, že Technické chtějí něco takového podpořit. Tímto bychom jim chtěli poděkovat," uvedli správci profilu Skatepark Jeseník na sociální síti Facebook.

Hřiště by vzniklo naproti bloku panelových domů se sto dvaceti byty. Jejich obyvatelům, které Šumperský a jesenický deník oslovil, se záměr vůbec nezamlouvá.

„To ať raději vůbec nezkoušejí, jinak by byl velký poprask. Nám stačí hluk při sekání trávy na stadionu. Navíc tady u těch laviček dělají nepořádek výrostci z internátu," rozčílil se jeden z obyvatel panelového domu v Lipovské ulici.

Skatepark se nabízí

„Když nám pod okny na fotbalovém hřišti jezdí čtyřikrát za týden od rána do večera sekačka, je tu hluku až až. Kdyby místo toho radši spravili chodníky, které jsou tu tak na zlámání nohou," přidala se jeho sousedka.

Podle starosty Jeseníku Adama Kalouse je plocha v územním plánu vyčleněna pro sportovně-rekreační užití a k vybudování skateparku se nabízí. I on však zaznamenal ohlasy kvůli hluku, které skateboardy vydávají.

„U hřiště se předpokládá provozní řád. Mělo by být oploceno, měl by tam existovat režim, nikdo by tam nemohl jít například v době nočního klidu," řekl starosta Kalous s tím, že se v souvislosti se záměrem plánuje měření hluku.

V současnosti mohou „prknaři" v Jeseníku využívat hřiště v místní části Bukovice. Překážky na něm jsou však dlouhodobě ve špatném stavu a radnice jeho další využití pro skateboarding kvůli odlehlosti lokality nepreferuje.