„Budovu prodáváme prostřednictvím realitní kanceláře, ale dosud se kupec nenašel," potvrdil starosta Bludova Pavel Ston. Dodal, že některým zájemcům o objekt se cena 7,5 milionu korun zdá příliš vysoká, obec ale tuto částku zatím snižovat nechce.

Bludovský areál Vlčí Důl byl v takzvané akci Z vybudován v 60. letech 20. století. Později byla menší budova s restaurací rozšířena o ubytovací kapacity. Obec se nemovitost s restaurací nejdříve snažila pronajmout a dokonce se už schylovalo k podpisu smlouvy. Vedení obce ale na poslední chvíli podnikatele odmítlo. Učinilo tak na nátlak občanů, kteří se nechtěli, aby nový nájemce do objektu nastěhoval sociálně nepřizpůsobivé občany. Zájemce totiž již vlastní problematickou ubytovnu na Třemešku.  Objekt, který je nyní určen k prodeji není v dobrém stavu, pokud zůstane delší dobu prázdný, bude chátrat ještě rychlejším tempem.

Obavy místních obyvatel, že v létě nebude v provozu ani koupaliště, se ale nakonec nenaplnily. Bazén, kiosek s občerstvením, šatny i toalety byly v provozu. „Koupaliště nakonec fungovalo velmi dobře a doufáme, že to tak bude i v budoucnu. Budovu, kterou nyní prodáváme, jsme museli zakonzervovat a řešení budeme hledat dál," dodal starosta Pavel Ston.