Dvě třídy prvňáčků zahájily školní rok v Základní škole Sluneční v Šumperku. Tradičně se uvítání všech žáků, pedagogů i dalších zaměstnanců školy odehrálo na nádvoří. Na prvňácích i mladších dětech, které dorazily v doprovodu rodičů, byla patrná nejistota, starší školáci naopak měli radost, že se po dvouměsíční pauze vidí se spolužáky.

„V letošním školním roce nás čekají oslavy třiceti let od otevření naší školy, takže připravujme řadu akcí,“ zmínil ředitel Hynek Pálka. Žáci navíc získají vylepšené zázemí. Před dokončením je nová víceúčelová tělocvična, kterou budou využívat hlavně gymnastické oddíly. Škola bude také pokračovat v modernizaci venkovního hřiště.

Kubík trpí cystickou fibrózou a právě pro Klub nemocných cystickou fibrózou poputuje výtěžek z Kabelkového veletrhu, který se uskuteční 4. října v šumperském divadle.
Péče o syna s cystickou fibrózou – to je práce na plný úvazek

Jednatřicet prvňáčků přivítali ve svazkové Základní a mateřské škole údolí Desné. V Sobotíně symbolicky odemklo dveře školy dvanáct dětí, do lavic v Rapotíně jich usedlo devatenáct.

Na děti ve svazkové škole čekalo několik novinek. Tou největší byl nový školní autobus, který děti ze tří obcí sváží na jednotlivá pracoviště.

„Má větší kapacitu, okolo šedesáti míst, širší uličky, bezpečnostní pásy na každém sedadle nebo místo pro invalidní vozíček. Je také vybaven kamerovým systémem, aby měl řidič přehled, co se ve voze děje,“ řekla ředitelka svazkové školy Eva Bicanová.

Pivovarské slavnosti v sobotu 2. září v Hanušovicích.
Areál pivovaru žil dva dny slavnostmi. Podívejte se