Jediná výhra během deseti zápasů a popravdě ostudné skóre 17:47. Smutnou tečkou se stal pondělní domácí zápas Draků se Sarezou Ostrava, který domácí prohráli 0:4 a i jinak věrní diváci své Draky vypískali. Pár minut po utkání vedení klubu odvolalo trenéra Jindřicha Setikovského, pro kterého tak patrně definitivně končí jeho šumperská éra. Setikovský byl před deseti lety trenérem Draků v jejich zlatém období, kdy po tři sezony kralovali 2. lize a poprvé v novodobé historii postoupili do ligy první. Letos v lednu pak Setikovský vystřídal u Draků Jozefa Zavadila a opět se po letech radoval se šumperskými fanoušky z postupu do 1. ligy. Nyní odchází po sérii osmi proher od týmu, který se většinou v 1. lize jen trápí.

„Původně jsme měli představu, že pan Setikovský povede Draky i ve středečním domácím utkání s Havířovem, jenže výkon týmu proti Ostravě nás utvrdil v tom, že musíme konat ihned. Za výkony týmu je v první řadě zodpovědný trenér a proto pana Setikovského odvoláváme,“ uvedl chvíli po skončení pondělního utkání Draků prezident klubu Vladimír Velčovský. Pro fanoušky je to rána, Setikovský je zde nesmírně oblíbený, a to dokonce navzdory mizerným výsledkům jeho svěřenců. „Šumperk je pro mě srdeční záležitostí,“ opakoval několikrát Setikovský. Ten byl po bídném představení Draků se Sarezou hodně smutný, dokonce požádal média, aby ho výjimečně nežádali o názor na zápas.

„Dnešní výkon nedokážu hodnotit,“ řekl pouze. Za okamžik musel na kobereček a byl odvolán.

„Odvolání trenéra je prvním krokem, další budou následovat. Tým zatím povede asistent Georg Güttler, a to do doby, než jmenujeme nového trenéra. Pan Güttler mi předloží herní koncepci, podle které se bude tým do příchodu nového trenéra řídit,“ informoval Velčovský. Tým se letos trápí už od přípravného období. V něm z dvanácti zápasů sedmkrát prohrál a jen dvakrát zvítězil, výsledková mizerie se protáhla i do mistrovské sezony. Přitom do týmu postupně přicházejí posily: gólman Radovan Biegl, forvard Martin Ambruz, obránce Alexej Denisov. Tým je ale zatím spíše ostudou 1. ligy.

„Hráče i potenciál Šumperk na první ligu má, ale asi zatím tento tým nezvládá přechod ze druhé do první ligy. Pokud se brzy chytne, první ligu uhraje. Chce to vyhrát jeden zápas a zlomí se to,“ míní Jan vavrečka, trenér Sarezy Ostrava.

Šanci mají Draci už dnes, doma hostí Havířov.