Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu zveřejnil výhled nebezpečných jevů, který avizuje sněhovou pokrývku během pátečního odpoledne a večera a v noci na sobotu v severovýchodní polovině Česka.

Objevit se přitom může i ve středních a nižších polohách.

Jedná se však zatím o předběžné varování meteorologů. „Doporučujeme sledovat upřesňované předpovědi počasí,“ upozornil ČHMÚ.

Koncert kapely Kabát v rámci turné 2022
Kabáti míří do Olomouce, čeká se nával u zimáku i v obchoďáku

Podle regionální předpovědi bude v Olomouckém kraji ve čtvrtek zataženo až oblačno. Ráno a dopoledne zpočátku místy déšť nebo déšť se sněhem.

„V polohách nad 500 metrů sněžení. Nejvyšší teploty tři až šest stupňů Celsia, na horách minus tři až nula,“ informoval Zbyněk Návrat z ostravského regionálního předpovědního pracoviště ČHMÚ.

Převážně zataženo, déšť nebo i déšť se sněhem a nad 500 metrů sněžení nás čeká také v pátek.

Během dne se však podle meteorologa sněžení může objevit ve všech polohách Olomouckého kraje. Taky se ochladí. V noci budou minus dva a přes den jeden až čtyři nad nulou.

Po dvouleté covidové pauze se na olomouckém náměstí 7. prosince 2022 budou opět společně zpívat koledy s Deníkem.
Olomoucké vánoční trhy jako adventní festival. Denně koncert, film či vystoupení

„V sobotu očekáváme zataženo, zpočátku na většině území sněžení. Během dne ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti,“ sdělil meteorolog.

Nejnižší noční teploty v sobotu klesnou na nulu až minus čtyři, během dne pak vystoupají maximálně na minus dva až dva stupně Celsia.

Podle dlouhodobého výhledu ČHMÚ budou nadcházející čtyři týdny teplotně spíše průměrné. Pouze v týdnu od 5. do 11. prosince by měly být vyšší, než je běžné pro tuto dobu.