Filmoví nadšenci mohou během těchto dnů zhlédnout čtyři české filmy.Vstupné na tyto projekce je dobrovolné a výtěžek je věnován na charitu.
První den promítání je pro ně nachystaná rodinná komedie Jak se krotí krokodýli, v úterý se mohou diváci těšit na fantastický dobrodružný snímek pro celou rodinu Maharal – tajemství talismanu, další filmový den kino uvede melancholickou komedii o lásce, nejistotě a touze splnit si své sny s názvem Grandhotel. Promítací program poté uzavře teenagerská komedie Experti.

Začátek představení bude každý den vždy ve 21.30 hodin na hřišti, v případě nepříznivého počasí pak v místním kině. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo filmové léto nabídnout i našim občanům, a s napětím očekáváme, jaký bude divácký zájem. Vše samozřejmě záleží především na počasí,“ sdělil starosta Olšan Josef Dokoupil. Vstupné je potom věnováno nadacím Kapka naděje, Pomozte dětem, Archa Chantal, Akce Cihla a Masarykově onkologickému ústavu v Brně. Počátky kinematografu sahají až do roku 1991 a letos se bratři Čadíci vypraví ještě do třinácti dalších koutů České republiky.