V pavilonu A sídlí oddělení interny, porodnice, gynekologie nebo dětské. Budova má novou fasádu, okna a lépe izolované stěny. „V létě se díky zateplení nebude vnitřní prostor přehřívat, takže pobyt v nemocnici bude pro pacienty příjemnější a pro personál bude práce v letních parních dnech snesitelnější. V zimě zase nebude utíkat ven tolik tepla,“ vysvětlil výhody revitalizace člen představenstva a správce nemocnice Martin Pelnář.

Pokoje na jednotlivých odděleních se také zvětšily o prostory původních balkonů, které však pacienti nevyužívali. „Původně jsme chtěli balkóny úplně zazdít. Nicméně odstraňování balkónových panelů by bylo technicky velmi náročné, a tak jsme se tyto panely rozhodli na pokojích nakonec zanechat,“ sdělil Martin Pelnář.

Původní parapety z balkonových oken nemocnice odstranila a nahradila je dřevěnými deskami. „Teď tedy mohou pacienti prostor využívat pro konzumaci jídla nebo na odkládání věcí. V porodnici tato část pokojů slouží jako diskrétní zóna pro maminky například během kojení. 

Jednotlivá oddělení také prošla řadou dílčích úprav. Na dětské jednotce intenzivní péče jsou například instalovány stropní ventilátory. Vyměněny jsou vchodové dveře. Interiér pavilonu A také nemocnice kompletně vymalovala a pokoje vybavila novým nábytkem, především skříňkami k ukládání osobních věcí.