Nádraží v Hanušovicích si místní i cestující pamatují jako rozlehlou, špinavou a z velké části nevyužitou budovu. Během bezmála dvou let stavbaři ubourali trakt bývalé restaurace, na jehož místě vzniklo parkoviště, a přístavbu kotelny.

Na zbylé budově vyměnili střechu, okna a zateplili ji. Fasádu obnovili v historizujícím stylu. Rekonstrukce vyšla na 51 milionů korun.

Nové posezení na šumperském Točáku.
Točák zdobí obří květináče. Lze si u nich odpočinout. Líbí se vám?

„Součástí investice bylo vybudování nových bezbariérových toalet, rozšíření odbavovací haly, zajištění bezbariérového přístupu do budovy a úprava jejího okolí,“ doplnila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Opravené nádraží vyniká v kontrastu se zanedbaným okolím. I to by se mělo postupně měnit.

Nádraží ve Zlatých Horách.
Zlatohorští zachraňují nádraží. Má nabídnout skanzen, ubytovnu i pedikúru

Město Hanušovice připravuje revitalizaci přednádražního prostoru, do kterého chce přemístit autobusové nádraží. To se nyní nachází bezmála kilometr daleko. Vzniknout by tak měl přestupní uzel.

„Byla dokončena architektonická studie, na základě které budeme dělat výběrové řízení na dodavatele dokumentace pro územní řízení a stavební povolení. Revitalizaci bychom chtěli začít do dvou let,“ doplnil starosta Hanušovic Marek Kostka.

Pivovarské slavnosti v Hanušovicích.
Pivovarské slavnosti v Hanušovicích: skvělá muzika i "vytuněný" Václavův ležák