„Dárek mě těší, podělím se o něj s kamarády. Na exkurzi jsem tady poprvé, Holba mi totiž chutná a tak jsem chtěl vidět, jak se vyrábí,“ řekl Jan Hurt. V Holbě se konají odborné exkurze celoročně a zúčastní se jich kolem pěti tisíc lidí za rok. Největší zájem zpravidla bývá o návštěvu varny a ležáckých sklepů.

V Hanušovicích se navíc mají čím chlubit, protože odbyt piva se v posledních měsících zvýšil. Výrazně nyní posiluje poptávka po pivu v láhvích. Stále více lidí totiž pivo konzumuje doma, důvodem je výrazný rozdíl v ceně. Rozdíl v ceně půllitru natočenému v restauraci a doma vypitého lahvového se totiž může vyšplhat i na desetikoruny. I když se konzumace sudového zlatavého moku snižuje, v pivovaru nepředpokládají, že by vymizela „hospodská kultura.“ „Posezení v šenku s přáteli má svoje kouzlo. U nás stejně jako například v Irsku nebo Anglii je to otázka tradice,“ řekl výkonný ředitel pivovaru Vladimír Zíka.