„V posledních dnech rozvířily hladinu šumperského jarního dění znepokojivé informace o počínání těch občanů a zastupitelů, kteří se rozhodli zaútočit na dobré jméno starosty Zdeňka Brože, potažmo na jím vykonanou práci pro naše město. Je-li špiněno jméno člověka, nemělo by se mlčet," stojí v petici. Text dále vyzdvihuje kvality Zdeňka Brože jako učitele, ředitele a starosty. Naopak z pomluv a lží autoři obviňují jeho kritiky.

Petici sepsali učitelé a zaměstnanci ze základní školy Hluchák, kde Zdeněk Brož dlouhá léta působil. Plné znění petice je dostupné na webových stránkách www.petice24.com.

Jedná se již o druhý dokument, který se šumperského starosty zastává. Dopis v podobném duchu podepsaný sbormistrem Tomášem Motýlem se nedávno začal šířit e – mailovou poštou.

Opoziční zastupitelé za hnutí PRO – REGION, kteří jsou po loňských komunálních volbách v městském parlamentu nováčky, starostu Brože ostře kritizovali už při své volební kampani. Po vstupu do šumperské politiky ještě přitvrdili. Jsou přesvědčení, že starosta veřejnosti zatajuje informace o dění v akciové společnosti Vodohospodářské zařízení, která je investorem rozsáhlé rekonstrukce a stavby kanalizačních sítí v šumperském okrese. Zdeňka Brože rovněž viní z toho, že jako předseda představenstva městské firmy Podniky města Šumperka dopustil, aby v hotelu Sport ze strany tehdejšího nájemce mnoho let narůstal šestimilionový dluh za energie. Zastupitelka Zdeňka Dvořáková Kocourková už také starostu vyzvala k odstoupení.

„Starostu jsem navštívila a požádala jsem ho, aby rezignoval na svůj post, protože to, co předvádí jako zástupce města ve společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk, je naprosto tristní," uvedla politička, která při setkání se starostou neváhala použít i silnější příměr. Právě ten starostovy příznivce pobouřil. „Řekla jsem starostovi, že ho občané vyženou z radnice s bičem v ruce," sdělila Zdeňka Dvořáková Kocourková.