„Rozhodně nepůjde o nějaké suchopárné podávání informací. Jak podnikat, jak vybojovat vítěznou bitvu s úřady i na co si dát pozor budou radit odborníci i lidé známí z televizních obrazovek. Projekt zpracovali redaktoři televizního pořadu Pokr a ti i s moderátorem Alešem Cibulkou přijedou do Šumperka,“ pozvala do divadla koordinátorka projektu Jana Chládková.

Návštěvníci semináře uvidí, že úspěšně mohou podnikat i lidé sociálně či zdravotně handicapovaní. „Vše doložíme na konkrétních případech. Lidé tak poznají například paní Alenu, která dlouho hledala bez úspěchu práci. Nakonec ji napadlo založit družstvo, které pomohlo nejen jí, ale i jiným osobám, podobně handicapovaným. Zajímavý je i příběh muže, který s krachem JZD přišel o své letité zaměstnání. Žil v malé obci, kde nebyly jiné pracovní příležitosti. Protože však měl k dispozici menší polnosti, rozhodl se vzít osud do vlastních rukou a i přes svůj pokročilý věk začal podnikat v zemědělství,“ vypráví Chládková.

Zájemci se zároveň na jednom místě dozvědí vše o podnikání, získají informace, co je potřeba při rozjezdu živnosti. „Součástí programu bude i panelová diskuse s odborníky, kteří odpoví na dotazy. Malé rozptýlení přinese i vystoupení Yvone Přenosilové,“ dodala Chládková.

(sos)