Policejní potápěči by měli posílit pátrací tým, který druhým dnem hledá 74letou seniorku z obce Oskava, jež zmizela po nedělní bleskové povodni.

Od úterního rána pročesává břehy řeky Oskavy několik desítek policistů. Práci jim ztěžují rozbahněné břehy a místy velmi špatně přístupný terén. Nasazen je nyní také dron.

„Právě domlouváme spolupráci s policejními potápěči, aby se zapojili do pátrání. Pomoci by měli od zítřejšího rána,“ sdělil v úterý odpoledne Deníku policejní mluvčí Libor Hejtman.

Desítky policistů rozdělených do tří skupin pročesávají břehy a okolní terén podél osmikilometrového úseku z Oskavy do Nové Hradečné. Voda již opadla, což pátrání usnadňuje. Komplikuje ho naopak rozbahněný a místy velmi špatně přístupný terén.

Policisté prohledávají oba břehy řeky Oskavy, přilehlé toky a vodní plochy, ale také louky a zahrady u rodinných domů, které jsou plné nánosů, naplavenin a popadaných stromů. Ve špatně dostupných místech jim pomáhá těžká technika, kterou zajistila obec a hasiči.

„Při pátrání využíváme také techniku letecké služby,“ popisovala po poledni policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Následky bleskové povodně v Oskavě v pondělí 8. června 2020.
Takovou pohromu nepamatujeme ani v ´97, říkají Oskavští

Čtyřiasedmdesátiletá žena se pohřešuje od nedělního večera, kdy se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka v Oskavě. 

„Bydlela u potoka, tekl jí kolem zahrady. Šla se podívat, jak stoupla voda. Ve chvíli, kdy vstoupila na kraj potoka, se pod ní utrhl břeh a spadla do vody. Tak nám to popsal její manžel,“ přiblížil v pondělí ráno osudný moment starosta Oskavy Stanislav Hýbner.

Blesková povodeň, která zasáhla v neděli v noci Uničovsko, má na kontě zatím jednu oběť. Je jí 48letá žena z Břevence, místní části Šumvaldu.

Pozemek rodiny Šenkových ze zaplaveného Břevence, místní části Šumvaldu, 8. 6. 2020
Noční drama přineslo tragédii. Bylo to jako bílá vánice, líčí muž z Břevence