„Už jsem nějakou dobu docházím a jsem tu velmi spokojená, doma bych byla celý den sama. Tady mám možnost se setkávat s lidmi. A je to tu teď moc hezky opravené," tvrdí Marcela Haramiová.

Rekonstrukce v sídle Pontisu v ulici Generála Svobody trvala několik měsíců, nové zázemí nyní slouží především seniorům. Stavební práce i nákup vybavení přišly šumperskou radnici téměř na osm milionů korun, přes čtyři milionů korun pokryla dotace z evropských peněz.  Celý interiér budovy se tak změnil k nepoznání.

„Velmi důležité že díky novému výtahu je celá budova bezbariérová. Do nového vybavení patří také kolejnicový systém, který pomáhá při manipulaci s méně pohyblivými klienty," řekl ředitel Pontisu Miroslav Adámek. V neposlední řadě se podařilo zařídit třílůžkový pokoj pro takzvanou odlehčovací službu. Ta pomáhá  lidem, které pečují o hendikepovaného rodinného příslušníka. Na kratší čas, kdy si rodiny potřebují odpočinout nebo třeba odjet na dovolenou, se o seniora ve dne i v noci postarají zaměstnanci Pontisu.

„O toto službu je velký zájem, všechny termíny již máme zamluvené až do letních měsíců. Nepřijímáme pouze klienty ze Šumperska, ale také z Jesenicka nebo až z Olomouce," dodal Miroslav Adámek.

Obecně prospěšná společnost Šumperk, která funguje pod hlavičkou radnice,  poskytuje široké spektrum sociálních služeb. Kromě stacionářů provozuje také domy s pečovatelskou službou, domov pro matky s dětmi či klub pro mládež.