„Ale také neví, co mají dělat. Protože nejsou zvyklí dělat samostatnou českou politiku. S hrůzou čekají, jak dopadne Brexit, a bojí se, že budou muset udělat nějaké samostatné rozhodnutí. Jsou zvyklí poslouchat svoje stranické sekretariáty a ty poslouchají pokyny z Bruselu," reaguje dnešní lídr Okamurovců a Zemanovců v Olomouckém kraji na otázky týkající se Brexitu.

Na zmiňované schůzi vzniklo i video, které má Deník k dispozici. Tehdy pro návrh na vznik referenda, jež rozhodne o setrvání naší země v Evropské unii, hlasovalo pouze 11 poslanců.

Zdroj: archiv Radima Fialy

Za šest dnů čeká všelidové hlasování Velkou Británii. Podle Radima Fialy se britští politici nezalekli jako ti naši před rokem při jeho návrhu a nechají rozhodnout lid.

„Myslím, že je čas, kdy národy a jejich politici musí konat. Elity Evropské unie se zcela odtrhly od občanů evropských států. Místo hájení zájmů občanů a hledání společných zájmů států se rozhodly vytvořit evropský superstát a nového evropského občana. A nástrojem je pro ně odebírání suverenity," uzavřel Radim Fiala. 

Video ze sněmovny najdete i na FB: https://www.facebook.com/radimfiala.cz/videos/994588143893326/