Dvorana se především zvětšila o dosud nevyužívané prostory v zádveří, kde jsou dnes lavice, stoly a židličky. Lidé tak už nebudou muset stát ve frontě u přepážek, ale mohou se posadit a vyčkat, než na ně přijde řada. Umožní to nový odbavovací systém, který začne sloužit ještě tento týden a bude zákazníky vyvolávat k jednotlivým přepážkám podobně jako v bankách.

„Během rekonstrukce se mimo jiné demontovaly stávající přepážky a vybavení dvorany. Nově jsou zde čtyři přepážky pro poštovní služby. Samostatné přepážky má Poštovní spořitelna a Česká pojišťovna, takže si zákazníci budou moci vyřídit vše na jednom místě a navíc v diskrétním prostředí," řekl manažer obvodu Šumperk České pošty Kamil Svačinka.

Na poště jsou také nové podlahy, osvětlení a v horkých letních dnech uvítají zákazníci i zaměstnanci klimatizaci. Rekonstrukcí prošlo i zázemí nebo rozvody elektroinstalace. Vybavení interiéru doplnily psací pulty, reklamní a informační panely a posezení.

První zákazníci, kteří na poštu zavítali hned po jejím otevření po osmé hodině, změnu vítali. „Je to tady všechno nové, takže se mně to samozřejmě líbí. Jsem rád, že jsou tady i stolky, kde si může člověk nachystat vše, co potřebuje vyřídit," zhodnotil nový interiér důchodce Jan Pospíšil.

Zábřežská pobočka České pošty se tak zařadila mezi nejmodernější v regionu. Na celé severní Moravě je zatím takto vybavených a uspořádaných poboček jen devět.