Ta poslední se stala v pondělí 14. května, na rozdíl od předchozích srážek aut s vlaky se nikdo nezranil. Do projíždějícího rychlíku narazil traktor.

„Šestašedesátiletý řidič traktoru v důsledku oslnění sluncem přehlédl funkční signalizační zařízení železničního přejezdu. Vjel na něj v době, kdy místem projížděl rychlík směřující z Brna do Šumperku,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Traktor narazil do boku prvního vozu za lokomotivou. Souprava pak dále pokračovala do železniční stanice v Postřelmově. Na traktoru zůstala poškozená přední náprava. Na místě zasahovali také hasiči a drážní inspekce.

Dechové zkoušky alkohol vyloučily u traktoristy i strojvedoucího. Oprava poškozeného vagonu vyjde na šedesát tisíc korun, o polovinu méně činí škoda na zemědělském stroji.

Nehod na postřelmovských přejezdech se poslední roky stala už řada, naposledy předloni v Nové ulici vlak smetl z kolejí dodávku, jejíž řidič na místě zemřel. Rovněž vjel na červenou.

Obžalovaný René Bučan u krajského soudu v Olomouci
Za smrt v Lipové dostal podnájemník dvanáct let vězení
Nehoda opilého řidiče koloběžky v Mohelnici
Opilý šofér nezkrotil elektrickou koloběžku

O závory žádali marně

Všechny postřelmovské přejezdy jsou opatřené pouze světelnou signalizací a výstražnými kříži.

„Poslední nehoda byla v místě, kde k přejezdu vede jen polní cesta. Situace je ale horší v centru obce, kde jsme o umístění závor usilovali, ale nebyli jsme úspěšní,“ sdělil starosta Postřelmova Jaroslav Nimrichtr.

Jak již dříve úředníci Správy železniční dopravní cesty avizovali, přejezdy jsou podle nich zabezpečené dostatečně a v souladu s normami. Argumentovali také tím, že instalace závor by byla příliš nákladná.

Vedení obce je chtělo v Nové ulici, kde výhledu řidičům brání protihluková stěna. Spoléhat musejí jen na to, že světla jsou v pořádku.

Radní vyjednávali i instalaci závor v sousední ulici 1. máje, která je rovněž frekventovaná.

V obou místech podle místních řada lidí na červenou jezdí, někdy na varovná světla nedbají ani chodci. Jednání se správcem trati úspěšná nebyla, starosta Jaroslav Nimrichtr ale nevylučuje, že toto téma v budoucnu opět otevře. 

U Mohelnice havaroval kamion v řepkovém poli.
Kamion skončil v řepkovém poli, pro spolujezdce letěl vrtulník