„To by nám děti neodpustily, je to tradice. Odpoledne před školním nocováním jsme ještě měli táborák v lese na kopečku nad vesnicí. Letos byl program umocněn pohádkovou hrou, kterou pro děti připravila jedna z maminek, Martina Křupková,“ řekla ředitelka školy Miroslava Burýšková. Aktivní maminka navíc upekla dětem obří frgál zdobený písmenky, čísly a notami a díky ní také celé osazenstvo školy uléhalo do spacích pytlů v jednotném oblečení – v bílých nebo černých tričkách zdobených obrázkem palmy. Večerní diskotéku v tělocvičně díky tomu děti přejmenovaly na palmotéku.

„Zdálo se mi, že jsme se ocitli v psí škole. Byli jsme pejsci a psali jsme test a dostávali známky,“ řekl čtvrťák Michal Křupka. Netradiční závěr školního roku, který vybočuje z obvyklého scénáře, připravili pro děti učitelé v Bratrušově. Dvacítka školáků dostala vysvědčení už včera odpoledne, a to dokonce z rukou starosty. Ale než ho děti dostaly, musely v týmech spolu s rodiči splnit několik zábavných úkolů na zahradní slavnosti nazvané Skok do prázdnin. V cíli na ně čekal starosta s výplatou.

„Volíme tuto formu i proto, aby rodiče mohli u té slavnostní chvíle být. Dopoledne do školy by se většina z nich nedostala,“ řekla ředitelka školy Dagmar Pěničková.