„Ráda bych všem poděkovala za pomoc při hledání pejska, hlavně pánovi z Vikýřovic, který mi zavolal, bohužel, jeho jméno jsem zapomněla. Agátku viděl u hospody Trámky a počkal, než jsem tam dojela. Agi tam skutečně byla, když jsem na ni zavolala, zalehla a byla celá vyděšená. Cestou v autě ještě kňourala, ale domů už vběhla veselá a se všemi se vřele přivítala," řekla Hana Vaňková.

Fenka barevného boloňského psíka byla zřejmě nejhledanějším psem v regionu, ztratila se v pondělí u přehrady Krásné. Tam jí vzala dcera Hany Vaňkové, jenže domů se musela vrátit sama. Vyděšené desetiměsíční štěně totiž uteklo poté, kdy je zlomyslný mladík odvázal z vodítka a hodil do vody. To zvířeti způsobilo abnormální stres.

Hana Vaňková se okamžitě pustila do hledání, prosbu o pomoc a fotky Agátky vyvěsila na obecní úřady. Výzvu na facebooku Šumperského deníku vidělo neuvěřitelných 125 tisíc lidí. Díky tomu se podařilo Agátku najít dříve, než mohla při toulkách přijít k úhoně.

Syn Hany Vaňkové je od narození velmi těžce zdravotně postižený, nepohybuje se a dýchá s pomocí přístroje. Pes dítěti přináší pozitivní podněty. „Péťa reaguje na jeho pohyb, pokud ho má v zorném poli, při hlazení Agátky se nám také daří rozpohybovat  ruce, dělá mu dobře, když se k němu pejsek schoulí," dodala Hana Vaňková.