Na některých místech se objeví slabé sněžení, postupně také slabý déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 3 až 6 stupni Celsia, na horách pak mezi -1 až 3 stupni. Vítr bude vát od rána mírný, ze začátku od jihu, v rychlosti mezi 6 až 10 metry za sekundu s nárazy kolem 15 až 20 metry za sekundu, na hřebenech hor až 30 metry za sekundu. Rozptylové podmínky budou dobré.

Během pátečního večera také vstoupí v platnost výstraha meteorologů, která potrvá až do sobotního odpoledne. Upozorňuje na nízký stupeň nebezpečí.

Daniel Kunce u krajského soudu v Olomouci
Soud potvrdil trest, hokejista Kunce si za tragickou nehodu odsedí 3,5 roku
Příchod k zastávkám MHD v Olomouci často komplikuje zmrzlý sníh
V Olomouci se nesmí solit chodníky. Ušlapaný sníh tam zůstává

Uplakaný víkend

V sobotu nás čeká oblačné až zatažené počasí. Během večerních hodin se v některých oblastech kraje může objevit déšť. Teploty v noci se budou pohybovat mezi 1 až 5 stupni Celsia a směrem ke dni se bude oteplovat. Během dne budou nejvyšší teploty mezi 7 až 11 stupni. Vítr bude vát od jihu v rychlosti 6 až 11 metrů za sekundu, s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu, na hřebenech Jeseníků a Beskyd až kolem 30 metrů za sekundu.

V neděli bychom měli počítat se zataženým počasím s deštěm, který se bude postupně měnit ve srážky smíšené až sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi 2 až 6 stupni Celsia, přes den bude situace podobná a bude se částečně ochlazovat. Vítr bude vát v rychlosti od 2 do 6 metrů za sekundu. 

Čtyřletou Marii Žiškovou odvezl její otec (oba na snímku) neznámo kam, policie prosí o pomoc při pátrání veřejnost
Policie pátrá po čtyřleté Marušce, kterou skrývá její otec
V Olomouci zahraje kapela Lucie (vlevo) i Michal David (vpravo). Ilustrační foto
Olomouc rozezní rockové legendy i Michal David se Sagvanem