Laserová terapie je rychlou a úspěšnou léčbou s dlouhodobým účinkem. Působí současně na bolest, záněty i otoky a urychluje rehabilitaci pacienta.

„Je to vynikající přístroj, který urychluje hojení ran a jizev, také pomáhá při bolestech pohybového aparátu, kloubů nebo páteře. Pozitivní dopad má i v rámci léčby artritidy, přispívá k rychlejší regeneraci v rámci rekonvalescence po úrazech a pomáhá třeba i při léčbě takzvaného tenisového loktu,“ popsala vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení šumperské nemocnice Zdeňka Procházková.

Ošetření laserem trvá tři až deset minut v závislosti na druhu onemocnění. Pro úspěšnou rehabilitaci je třeba minimálně pět ošetření. Terapii nehradí zdravotní pojišťovny, za minutu ošetření klienti v nemocnici zaplatí dvacetikorunu.

Rehabilitačním oddělením ročně projdou necelé dvě tisícovky pacientů. Zdejší tým se stará o pacienty po úrazech a operacích, ale také o pacienty s potížemi pohybového aparátu, chirurgickými, interními, neurologickými či gynekologickými obtížemi.

Šumperská rehabilitace prošla v posledních letech postupnou rekonstrukcí včetně nákupu nových přístrojů. Jako jedna z mála nemocnic se může pochlubit speciálním antigravitačním trenažérem chůze. Přístroj pracuje na principu, který vyvinula NASA, a to na rozdílu tlaku vzduchu. Chůze na speciálním chodníku tak připomíná chůzi na Měsíci.

Ilustrační foto
Malí školáci z Mohelnice se nemusí stěhovat