„Silnice udržované chemicky jsou v nižších polohách holé a mokré, ve vyšších polohách, což je především Červenohorské sedlo a Skřítek, na nich leží sněhová kaše. Na ostatních silnicích leží slabá vrstva sněhu do jednoho centimetru krytá posypem," informoval v úterý po deváté hodině ranní dispečer vikýřovického cestmistrovství správy silnic René Hýbl.

Podobná situace je aktuálně i na Jesenicku, kde ale začalo znovu sněžit.

„Sněží v celém okrese, takže máme techniku v terénu. Na chemicky ošetřovaných silnicích zůstává sněhová kaše, na inertně udržovaných silnicích je ujetý sníh krytý posypem. Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti, ale zatím nejde o nic dramatického," řekl vedoucí cestmistrovství Jeseník Dušan Robotka.

To potvrdil i řidič Pavel Trnka, který kolem deváté hodiny projížděl ze Šumperku do Jeseníku.

„Jelo se docela v pohodě, jen místy jsou zbytky sněhové kaše. Potkal jsme asi čtyři auta silničářů, takže je vidět, že se snaží," přiblížil situaci Pavel Trnka.

Meteorologové ovšem upozorňují, že během úterka má sněžit na většině území Olomouckého kraje. K tomu se večer přidá silný vítr, který může na horách vytvářet sněhové jazyky a závěje. Vydatné sněžení očekávají meteorologové také během středy a noci na čtvrtek, zejména na horách.