„Panu Čeladníkovi jsem nabídl nějaké místo v lázních, on ale měl jiné představy,“ potvrdil informaci předseda představenstva společnosti Vladimír Odehnal.
Podle slov odvolaného Miroslava Čeladníka byla neshoda mezi oběma stranami ve finanční rovině. „Domnívám se, že se mě chtělo představenstvo zbavit. Jinak by mi nenabízelo tak nízký plat,“ reagoval odvolaný ředitel Čeladník. Nabízenou výši mzdy odmítl prozradit, sdělil jen, že byla o polovinu nižší, než kolik požadoval. „A to jsem navrhl poloviční plat, než jaký jsem měl jako ředitel,“ odmítl okamžitě Čeladník jakékoliv dohady o přemrštěných požadavcích.
Původně měl Čeladník v lázních pracovat na pozici projektového manažera. „Lázně mají připravených několik projektů. Měl jsem zúročit své zkušenosti, kontakty a znalosti lázeňského prostředí,“ pokrčil rameny odvolaný ředitel.

Prozradil, že se vrací zpět do Přerova, kde se v pondělí zaeviduje na úřadu práce. Doma však zůstat nehodlá. „Prosinec mám na odpočinek, v lednu nastoupím do práce. Nabídky mám,“ sdělil Čeladník. Rozloučit se nechce ani s Jesenickem, a to ani citově ani pracovně. Kraj si zamiloval a v Jeseníku pod lázněmi koupil dům, který chce zrekonstruovat. Vedením Priessnitzových léčebných lázní je dočasně pověřen Roman Provazník. Představenstvo dosud nevyhlásilo výběrové řízení na nového šéfa. Ve hře je i varianta, že ředitelem se stane někdo ze zaměstnanců. „Zatím jsme se nerozhodli, ale už máme nějaké kandidáty,“ uvedl předseda představenstva Odehnal.

Čeladník je od listopadu 1989 už šestým odvolaným generálním ředitelem. Ve své pozici se udržel necelý rok a půl. Skončil pro stejné důvody jako všichni před ním. Ve všech případech uvedlo představenstvo jako důvod ukončení spolupráce rozdílné představy o vedení společnosti a jejím směřování.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika