Zbourat bývalý hotel bez jejich spolupráce a souhlasu nebylo možné, protože oba domy jsou stavebně propojeny společnou štítovou stěnou. Jednání předchozího vedení města se sousedy ztroskotala, teprve letos se vše pohnulo správným směrem. Kupní smlouva sice ještě není podepsána, ale zastupitelstvo už ji schválilo.

„Nový majitel se ve smlouvě zavazuje, že do dvanácti měsíců ruinu zlikviduje a do dvou let zahájí novou stavbu, která by měla sloužit jak k bydlení, tak ke komerčním účelům,“ informoval starosta Starého Města Vladimír Černín (KSČM). Ruinu prodalo město za symbolickou korunu, pozemky za cenu dvacet korun za metr čtvereční.

„Jezdíme sem s rodinou jako turisté už několik let, máme tento kraj rádi a pokaždé se sázíme, jestli ten strašák na náměstí ještě stojí. Je to skutečně ostuda města,“ řekl turista Jan Sýkora z Brna. Radnici se podařilo dospět k dohodě také o proluce v sousedství bývalého hotelu. Zarostlé území nikoho patřilo dříve zkrachovalé společnosti Ligra. Se správkyní konkurzní podstaty firmy teď město uzavřelo nájemní smlouvu. „Prostor upravíme a využijeme ho za zpevněnou plochu pro parkování. Parkovací plochy na náměstí chybějí, zvláště o víkendech, kdy sem míří turisté,“ řekl starosta.