„Pan Strašil z Rájce, který působí dlouhá léta jako dobrovolný hasič, nejlépe ví, že oheň je špatný pán. Bohužel se o tom se svou rodinou přesvědčil na vlastní kůži. Zatímco trávil víkend na horách, novostavbu jeho domu zachvátil oheň, který se rychle rozšířil. Požár vznikl v dřevníku navazujícím na dům. Žárem roztavené okno a otevřené místnosti v domě pak umožnily plamenům konat dílo zkázy. Dům je neobyvatelný,“ uvedl ředitel Charity Zábřeh Jiří Karger.

Novostavba je smontovaná ze sendvičových panelů a vnitřní stěny obloženy sádrokartonem. Ten byl ze zasažených místností odstraněn, stejně tak zakrytí stropů prolitých vodou při hašení. Další postup oprav závisí na vyjádření odborníků.

Rodině, která zatím bydlí u příbuzných, okamžitě nabídla pomoc obec a společně s dobrovolníky a přáteli rodiny zahájila odklízecí práce ohořelých zbytků dřevníku a poničeného vybavení domu.

„Věříme, že těžká situace rodiny nenechá lidi chladnými a rozhodnou se pomoci. Stačí okamžik a život se ubírá jiným směrem. Nikdy nevíme, kdy neštěstí zazvoní i u nás,“ řekl Jiří Karger.

Přispět lze do zapečetěných pokladniček na obecním úřadu nebo v místním obchodě v Rájci a také v recepci Charity Zábřeh, případně bankovním převodem na sbírkový účet číslo 5577830001/5500 pod variabilním symbolem 250212.