Diskuze s hejtman Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem hostil ve středu 28. listopadu od 9 hodin v olomouckém Clarion Congress Hotelu. 

V publiku zasedla řada významných podnikatelů i zástupců nejrůznějších institucí regionu. Hosty v panelu byli mimo hejtmana také primátor Olomouce Miroslav Žbánek, náměstek ministerstva zemědělství Pavel Veselý, předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční a.s. Marie Marsová, senátor Miroslav Adámek. Role moderátora se ujal šéfredaktor Deníku pro region střední Morava Martin Nevyjel.

Diskuze se zaměřila především na téma, která jako nejpalčivější vybrali v anketě čtenáři Deníku. Debatovalo se hlavně o stárnutí populace, péče o starší, vylidňování některých částí regionu i paliativní péči.

Silným tématem bylo také sucho a zadržování vody v krajině, diskutující se věnovali také nedostatečné síti cyklostezek v Olomouckém kraji. Hejtman odpovídal také na dotaz, jak je reálný projekt tunelu pod červenohorským sedlem a rychlého spojení s Jesenickem.

Kromě webového zpravodajství pro vás redakce ze setkání připraví také speciální přílohu, která čtenářům přiblíží vše, co se na Setkání s hejtmanem dělo. Ta vyjde ve čtvrtek 6. prosince jako součást Deníku. 

Online reportáž
Nová tramvaj EVO 1 v Olomouci.
Do Olomouce dorazila poslední z nových tramvají. Staré T3 odvážejí
Stavba průmyslové zóny. Ilustrační foto
U Hněvotína má vyrůst nová průmyslová zóna. Na špičkové ornici