„Vzhledem k nevhodnému podloží a zvýšené hladině vody bylo potřeba přepracovat projektovou dokumentaci a upravit výškově vanu tak, aby byl zajištěn odtok dešťové vody z areálu. Zpoždění stavby dále zapříčinilo příliš horké léto, kdy nebylo možné budovat betonové povrchy z důvodu velkého odparu vody. Za těchto klimatických podmínek by beton neměl čas dostatečně vyzrát, což by se projevilo na jeho kvalitě," vysvětlila mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková. Aktuálně předpokládaný termín dokončení areálu je závěr září, slavnostní otevření je naplánováno na polovinu října. Podle původního harmonogramu měla firma stavbu předat v srpnu.

„Už jednáme s místními skateboardisty, že při otevření něco předvedou, určitě to bude atraktivní podívaná," dodala Olga Hajduková.

Radnice za unikátní sportovní areál zaplatí osm milionů korun. Skatepark staví pražská firma Mystic Construkcions, která má s obdobnými projekty zkušenost v různých městech v republice. Podobné areály například vybudovala v Jihlavě, Ústí nad Labem či Českých Budějovicích. I když je hlavním stavebním materiálem beton, stroje lze využít jen omezeně, prakticky se jedná o ruční práci. Jak už vedení města před časem avizovalo, areál s nadstandardními parametry bude přitahovat prkýnkáře z celého kraje a velmi pravděpodobně se zde budou pořádat různé soutěže či srazy.

Stavbu skateboardového areálu schválili zastupitelé loni, někteří nicméně váhali nad cenou díla. Tu radní odůvodnili tím, že areál by měl být na úrovni a hlavně by ho měla postavit specializovaná firma, která to umí. Ty jsou v republice pouze dvě.