„Firem, která skate parky staví opravdu kvalitně, u nás v republice mnoho není a jsou poměrně vytížené. Přípravné práce začnou letos, ale s dokončením počítáme příští rok," sdělil tajemník šumperské radnice Petr Holub.

Součástí projektu jsou také chodníky i veřejné osvětlení areálu.

Prkýnkáři v současné době v Šumperku žádné zázemí nemají. Oficiální hřiště v blízkosti Tyršova stadionu bylo před časem odstraněno, protože kvůli špatnému stavu už nebylo bezpečné. Velmi oblíbeným místem skateboardistů bylo torzo nedokončeného pomníku u hotelu Grand, ale betonové schody i dlažbu radnice nechala odstranit Plac nyní pokrývá trávník. Teenagery na prknech leze v Šumperku zahlédnout leckde. Trénují většinou na parkovištích u supermarketů.

„Jezdíme, kde se dá, ale je pravda, že někdy to příliš bezpečné není. Na skate park jsme se těšili už letos, ale nedá se nic dělat," konstatoval sedmnáctiletý student Jiří Novotný, který se v krkolomných kouscích na stateboardu zdokonaluje už několik let.

Areál pro prkýnkáře bude umístěn na parcelách u krytého bazénu, kde dříve bývalo venkovní koupaliště. Časem by ho měla doplnit venkovní tělocvična a asfaltový ovál pro bruslaře, který povede kolem rybníka Benátky.