Kuchařsky se na něm podílely děti i rodiče, autorskými prvotinami žáci prvního stupně a herecky jednotlivá oddělení školní družiny.

U společného stolu pak všichni společně ochutnávali, co všechno se dá z červené řepy nasladko i naslano vykouzlit.

„Škoda, že jsme nemohli jako škola soutěžit - se salátem z červené řepy, který jsme měli dnes na oběd, jsme měli ve školní jídelně takový úspěch, že ho poprvé v historii školy musela kuchařka přidělávat,“ okomentoval vyhodnocení degustační soutěže, která projektový den uzavřela, ředitel školy Miloš Lachnit.

„Překvapilo mne, kolik variací na téma červená řepa rodiče s dětmi vymysleli,“ zhodnotila zástupkyně místní rodinné konzervárny, kterou škola k degustaci přizvala.

„V našem obchůdku chutí by rozhodně obstály,“ zhodnotila Bezchlebová s tím, že porotě nejvíce chutnal boršč a čokoládové mufiny, cenu za originalitu pak udělila 3D modelu s těžební věží na řepové sušenky.