„Je to obrovská tragédie. Nejsem schopný pochopit, že osm lidí může způsobit tak strašlivý masakr," uvedl Radim Sršeň, který dění v Paříži sledoval v médiích.

Potvrdil, že každý teroristický útok, ať se stal Miláně, Egyptě, Tunisu a teď i v Paříži určitě ovlivnil cestovní ruch.

„Po útoku v Londýně v roce 2005 na hromadné dopravní prostředky jsme okamžitě měnili plány a snažili jsme se riziko minimalizovat. Vyhýbali jsme se kritickým místům a veřejné dopravě," popsal své zážitky, majitel cestovní kanceláře.

Přiznal, že v současné době organizuje zájezdy pro školy do Velké Británie přes Francii a i když čekal na telefonáty rodičů, jejichž děti na cestu mají odjet, ještě se nikdo neozval. Zájezdy přímo do Paříže má v plánu až na jaře.

„Už z minulosti vím, že už několik týdnů po útoku strach odezní a lidé se opět k cestování vracejí," podotkl politik.

Potvrdil, že podobné útoky vyvolávají xenofobní nálady, což škodí uprchlíkům, kteří v Evropě hledají azyl před válkou. „Osobně jsem byl na německo-rakouské hranici, kudy denně proudí dva tisíce uprchlíků, viděl jsem zubožené lidi na maďarsko–srbské hranici. Opravdu to nejsou všichni teroristi, ale lidé je házejí do jednoho pytle," podotkl Radim Sršeň.

„A teď nemluvím jen jako majitel cestovní kanceláře, ale strach, to je to, co teroristé chtějí vyvolat. Tomu bychom se měli postavit. Dělat všechno pro bezpečnost. Neřešit jen důsledky, ale podobným věcem bychom měli předcházet a ničit je v zárodku," dodal Radim Sršeň.