„To zatím neodhadnu, jestli vyhraji, ale pokusím se. Bohužel teploty se zatím dost střídají. Sněžná děla jsme už pustili ve středu 20. listopadu, ale to byla spíš technická zkouška. Teď ještě nemá cenu, aby byla v provozu, potřebovali bychom minimálně tři stupně pod nulou," řekl Rostislav Procházka.

Za roky sázení bedýnku šumivého vína platil zhruba stejně tolikrát, jako jeho kamarádi. Minulý rok Rostislav Procházka prohrál, sázel rovněž na konec listopadu. Nakonec se ale v Jeseníkách začalo lyžovat až v půlce prosince.

„Do týdne jsem schopni svah připravit, uvidíme, jaké počasí bude v dalších dnech," dodal Procházka.

Stroje na výrobu technického sněhu jsou už také připraveny v areálu K3Sport v Koutech nad Desnou.

„V noci sice mrzne, ale přes den teploty šplhají vysoko, takže nemá smysl zasněžovat, přes den by všechno roztálo," sdělil ředitel areálu Petr Marek. Letos bude v Koutech návštěvníky lákat nově vybudovaná modrá, tedy mírná sjezdovka. Ta bude při délce 3050 nejdelší v republice. „Pojmenovali jsme jí Pohoda, protože je určená především pro rodiny s dětmi," doplnil Petr Marek.

Podle meteorologů se ale zřejmě ani příští týden nijak výrazně neochladí. Teploty sice sestoupí v noci pod nulu, ale přes den se zase oteplí až na hodnotu kolem sedmi stupňů.