Ve středisku K3 Sport v Koutech nad Desnou jede lanovka a dva vleky. V pátek 10. ledna se zde konají závody, takže areál bude pro veřejnost uzavřený. V sobotu a v neděli si zde ale lyžaři opět přijdou na své.

„Jedeme v omezeném režimu, podmínky se každým dnem mění, ale o víkendu bude areál v provozu. Dobré lyžování je stále ještě v horních partiích na sjezdovkách U Vrtulí a na Hřebenovce," řekl ředitel areálu Petr Marek. Areál nasadil speciální ceny permanentek. Lyžaři zde oproti běžné sezoně ušetří čtyřicet až padesát procent z ceny jízdenky.

V provozu stále zůstává i areál Proskil v Branné. „Zatím jedeme. Držíme se zuby nehty, jako jedni z posledních. O víkendu by ale snad měla přijít studená fronta a trochu se ochladí. V tom případě začneme okamžitě zasněžovat," sdělil majitel areálu Rostislav Procházka.

Lyžuje se i na nedaleké Ramzové, kde je v provozu spodní úsek lanovky. Na Staroměstsku jsou vleky v provozu v Kunčicích, kde je na sjezdovkách ještě od dvaceti do čtyřiceti centimetrů sněhu.

Na Dolní Moravě zůstává v provozu lanovka Sněžník, vlek Kamila a dětský ráj. Lyžuje se za mimosezonní ceny, tedy o třicet procent levněji. Sjezdovky pokrývá přibližně dvaceticentimetrová vrstva technického sněhu.

Jezdí se i ve Filipovících na Jesenicku, kde mají asi třicet centimetrů sněhu. Kvůli teplému počasí zde ale zrušili večerní lyžování. V provozu je stále ještě také Františkov.

Jediným místem na Moravě, kde se mohou lyžaři svézt na přírodním sněhu, zůstává Ovčárna pod Pradědem. Leží zde kolem sedmdesáti centimetrů sněhu. V provozu je Velký a Malý Václavák a vleky A a C.

Běžkaři mají jedinou možnost na svezení ve strojově upravované stopě mezi Ovčárnou a Švýcárnou. „Zbytky sněhu jsou i směrem na Červenohorské sedlo, ale v některých úsecích je už nutné sundávat lyže, takže tuto trasu příliš nedoporučujeme," řekl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Teploty podle něj neklesají pod nulu ani v noci v nejvyšších partiích hor. „Doufejme, že přijde ochlazení, protože podmínky pro lyžování jsou už ve většině středisek opravdu na hraně. Sníh neustále pomalu odtává," uzavřel Michal Klimeš.