„Dole jsou střediska bez přírodního sněhu, jezdí se stále na technickém. Nahoře je kolem 55 až 60 centimetrů sněhu. Na zmrzlém podkladu leží tak deset centimetrů nového sněhu, ve vyšších polohách jsou podmínky vynikající," řekl dispečer Horské služby Jeseníky Jaroslav Tejnský.

Podmínky v lyžařských střediscích jsou podle provozovatelů služné. Areály nyní těží co nejvíce především z jarních prázdnin a kurzů. „Zlepšilo se to, máme slušnou návštěvnost, plno kurzů, i rodiny s dětmi. Sjezdovku máme zasněženu docela slušně, pokud se teplota na horách dramaticky nezvýší, do konce sezony to zvládneme," sdělil majitel areálu Kaste v Petříkově František Kaštyl.

Spokojeni s návštěvností jsou i v jednom z nejmodernějších středisek v Jeseníkách v Koutech na Šumpersku. „Je pěkné počasí, takže lidí je tu hodně. Máme tady na jarních prázdninách nyní lyžaře z Ostravy či Pardubic," uvedl ředitel areálu K3Sport Petr Marek. Podotkl, že ve vyšších polohách střediska připadl nový sníh, ostatní části areálu se podařilo znovu zasněžit technickým sněhem.

Nejen za lyžováním, ale také zábavou, je možné zamířit také do areálu Myšák „Pro valentýnský víkend máme připraveny mimo jiné soutěže o skipasy, netradiční závod dvojic bez lyží nebo hry s naším maskotem, myškou. Tu si oblíbili především naši nejmenší návštěvníci," informoval á Jaroslav Lukeš ze Ski areálu Myšák.

V Jeseníkách stále platí první stupeň lavinového nebezpečí, což znamená minimální ohrožení.