Kromě jednoho stolu, kde dříve sedávali vedoucí odborů, je pro veřejnost vyhrazena jedna řada židlí. Z těch ale do jednací místnosti valný výhled není. Zastupitelé se za to dočkali ostré kritiky. A to od Miloslavy Vlčkové ze Sobotína, která je členkou zastupitelstva Olomouckého kraje a do Šumperku přijela dění v městském parlamentu sledovat na vlastní oči.

„Navštívila jsem zastupitelstva v mnoha obcích, ale tak nedůstojné podmínky pro občany jako jsou v Šumperku, jsem nezaznamenala nikde. Lidé jsou nuceni vlastně sedět za rohem, na zastupitele ani pořádně nevidí. A jednání by měla být především pro občany," konstatovala v diskusním příspěvku Miloslava Vlčková.

Na příští zastupitelské schůzi by podle tajemníka šumperské radnice Petra Holuba měly být nedostatky odstraněny.

„Bude poněkud jiné upořádání a přidáme také velkoplošnou obrazovku, aby lidé mohli zastupitele sledovat," konstatoval Petr Holub. Zastupitele také již poprvé snímala radniční kamera, on – line přenos ze schůze pak lidé mohli sledovat na webových stránkách města. Svou premiéru na obrazovkách si ale městský parlament odbyl už v únoru, kdy se iniciativy chopilo uskupení PRO – REGION a záznam pak zveřejnilo na svých stránkách.