Promítat se bude snímek Továrna na zábavu, který spolek sám natočil.

„Letošní rok jsme měli pro všechny naše fanoušky nachystaná různá překvapení, právě kvůli našim kulatinám. Tím posledním bude premiéra filmu Továrna na zábavu,“ řekl zakladatel spolku Jokes&Games Jakub Gloza.

Film vypráví příběh malého kluka, jež přes počáteční nesympatie učitelů a svých vrstevníků budoval Továrnu na zábavu. Snímek se natáčel více než rok.

„Ukousli jsme si hodně velké soustu, když jsme se rozhodli natočit hodinový film, který by měl mít spád, akčnost a emoce,“ dodal Jakub Gloza.

Snímek si Jakub režíroval sám, obrazu se ujal mohelnický kameraman Ivo Zatloukal. Hereckých rolí se zhostili učitelé a žáci Základní školy 8. května nebo členové spolku.

„Myslím si, že všichni na place odvedli skvělou práci, šli do toho naplno a nebáli se. Za to jim rozhodně patří velký obdiv, protože ne každý má tu odvahu,“ zhodnotil Jakub Gloza.

Premiéra snímku začíná ve 20 hodin, vstupenky se prodávají za sto korun. 

Tragická havárie jeřábu na dolní nádrži Dlouhých stráních 13. října 2017. Převrácený jeřáb částečně visící nad hladinou bylo nakonec nutné shodit z do vody.
Havarovaný jeřáb je stále pod vodou, až v padesátimetrové hloubce
Festival Extrakce 2017 Šumperk.
Šumperk zažil festival výběrové kávy