Šumperk /FOTOGALERIE/ - Dvě půlky prasete na háku, jitrnice, jelita, prejty, tlačenka, uzené, klobásy a ovar. Přehlídka těchto zabijačkových dobrot je k vidění, ochutnání i dostání na trzích, které začaly v pondělí 13. prosince u radnice v Šumperku.
U radnice v Šumperku začaly 13. prosince zabijačkové trhy
|
Foto: DENÍK/Stanislava Rybičková
Prodává se i prdelačka, sekaná, guláš a maso na grilu.
„Dělají si z nás legraci, že máme teď závodní kuchyni přímo před vchodem," řekl tajemník radnice Petr Holub, když si v poledne přišel pro tácek plný dobrot.
U radnice budou trhy pokračovat do středy a ve čtvrtek se přesunou na Hlavní třídu - do sousedství Sadů 1. máje. Tam bude prodej pokračovat až do pondělí 20. prosince.