Celkem je v regionu ke středečnímu ránu potvrzeno 290 případů nákazy novým typem koronaviru.

Nejvíce evidují odborníci na Olomoucku, a to 236, z nich 102 je v Olomouci a okolí, následuje Litovel s 92 nakaženými a Uničov se 40 případy.

„Jedná se o osobu středního věku, u které mělo onemocnění lehčí průběh,“ sdělila ve středu krajská epidemioložka Růžena Haliřová k třetímu vyléčenému, který nemusel být hospitalizován na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov.

Odborníci doufají, že uzdravených začne postupně přibývat.

„Záleží samozřejmě na stavu imunitního systému nemocného, ale doufáme, že počet uzdravených bude narůstat,“ uvedla epidemioložka.

Růžena Haliřová, ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje.
Epidemioložka: Nárůst případů v kraji? Odpovídá rozšíření testování

Dva testy musí být negativní

O uzdravení hovoří lékaři v případě, že dva testy po sobě u něj prokáží negativní výsledek na Covid-19 – v rozmezí 24 až 48 hodin.

V Olomouckém kraji je po Olomoucku nejvíce případů na Prostějovsku, a to 33, dále Přerovsko eviduje 10 případů, Šumpersko 9 a Jeseník 2.

Mezi nakaženými, kteří prošli testováním, převažují muži – 166.

Celkově bylo v Olomouckém kraji ke středečnímu ráno indikování k testování 1890 osob. Jedná se o počet lidí, které poslala na odběry Krajská hygienická stanice.

Na odběrová místa odesílají osoby, u nichž existuje podezření na infekci způsobenou novým typem koronaviru, také praktičtí lékaři.

Z transportu zásilky vzorků do ÚMTM
Na olomoucké univerzitě vyšetřili přes 400 vzorků, teď pomůžou i Praze

Zemřel 81 letý muž

V Olomouckém kraji je aktuálně celkem 14 pacientů, kteří jsou hospitalizování na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov. Čtyři další nakažení vyžadují péči oddělení ARO.

V regionu podlehl onemocnění jeden pacient. Jednalo se o jednaosmdesátiletému muže, který měl další chronická onemocnění.

Ilustrační foto
Hospodu si neodepřou? Podniku, který nalévá přes zákaz, hrozí pokuta tři miliony
Online reportáž

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník