Hosté ochutnali paellu (pozn.red. typické španělské jídlo z rýže) s králíkem, nebo s mořskými plody. Před hlavním chodem si návštěvníci mohli objednat španělský předkrm tapas a jídlo doplnit také dobrým vínem.

„Jelikož jsem milovník mořských plodů, dala jsem si právě tuto paellu, která mi moc chutnala. K paelle jsme pili výborné růžové víno,“ zhodnotila jedna z návštěvnic Leona Vicencová.

Akce se těší stále větší oblibě a letos bylo opravdu plno.

„Škoda, že kvůli dešti a menšímu zmatku se stoly jsme nakonec seděli vevnitř a neužili jsme si atmosféru naplno,“ dodala Vicencová.

Španěl Miguel žije v Česku už několik let a vařit španělské jídlo na různých událostech je jeho koníčkem. „Za poslední tři roky je vaření v létě skoro druhá práce. Vařím na různých velkých akcích s jídlem, ale také na narozeninách a svatbách,“ vysvětlil Miguel.

Příště mohou lidé ochutnat Miguelovu paellu například na zábřežském festivalu Jídlo na ulici, který se koná v sobotu 26.září.