Leták útočící na Brože se tváří, jako by ho tvořil on sám. Vyjmenovává jeho funkce v městských a jiných společnostech, tvrdí, že se za dobu jeho působení například zvýšila kriminalita nebo že se v Šumperku platí v celém kraji nejvíc za teplo, a končí větou: V Senátu vám předvedu ještě víc.

Na obranu Zdeňka Brože se nezávisle na sobě ozvali komunisté i občanští demokraté, tedy strany, pro něž je Brož politickým soupeřem - v senátních volbách mají své vlastní kandidáty.

„Ze schránky na mě vypadl obrázek usmívajícího se starosty, a protože je to můj politický soupeř, pečlivě jsem se začetl do textu pod fotografií. Jaké ale bylo moje zklamání! Opět někdo frustrován prací úspěšného člověka měl potřebu počesku závidět a hanit. Vždyť skoro všechny vyjmenované funkce bohužel souvisejí s výkonem funkce starosty a jsou, světe div se, bez honoráře," reagoval místopředseda šumperského sdružení ODS Roman Macek. Dodal, že práce Zdeňka Brože si jeho strana váží.

Téměř stejnými slovy reagovali komunisté: „Jde sice o politického soupeře, ale zároveň člověka, který pro město Šumperk vykonal mnoho dobrého a jehož práce si vážíme," napsal předseda okresního výboru KSČM Josef Doubrava. Připomněl, že politická kultura v Šumperku se po léta ve volbách vyznačovala vzájemným respektem. „I v dobách, kdy si do nás každý mohl kopnout a na úrovni centra se tak i dělo, nedocházelo v Šumperku k těmto excesům. Proto napadení Zdeňka Brože pamfletem odmítáme," napsal Doubrava.

Šumperský zastupitel za KSČM František Merta dodal: „Z kroku autorů letáku je cítit frustrace z toho, že ztrácejí své pozice."

Oslovený Zdeněk Brož reagoval pobaveně: „Kdyby se autor podepsal, dalo by se o jeho názorech diskutovat. Ale útočit anonymně, schovaný za mě? To skoro ani nestojí za komentář," řekl Brož a dodal: „Jsem přesvědčen, že za útokem není nikdo z mých protikandidátů, kampaň byla vedena velmi slušně. Nejspíš je to akce nějaké zájmové skupiny."

Útok namířený proti Miloslavu Vlčkovi má podobu plakátku s fotkou vlka a nápisem Vlček do Jeseníku nepatří.  Stop ČSSD. „V politice si na takové útoky bohužel musí člověk zvyknout. Je to ubohé. Víc to nehodlám komentovat," řekl Miloslav Vlček.