Ten, kdo pro své známé uvaří v profesionální kuchyni nejlepší tříchodové menu, si odnese ceny v hodnotě patnáct tisíc korun.

Účastníci soutěže mají za úkol sestavit menu o třech chodech, které uvaří v počtu patnácti až dvaceti porcí v šumperské kavárně PředMěstí a naservírují příchozím hostům. Potřebné suroviny zajistí pořadatelé festivalu.

„Soutěžící ohodnotí odborná porota a také samotní strávníci, kteří každému soutěžícímu přidělí počet žetonů podle spokojenosti," uvedla pořadatelka gastronomického festivalu Chuť Jeseníků Tereza Schreiberová.

Zájemci se mohou hlásit do konce července prostřednictvím webového formuláře na stránce www.chutjeseniku.cz v sekci Soutěž amatérských kuchařů. Přihlásit se mohou i na na telefonu 605 854 541. Soutěžící budou vařit v týdenních intervalech vždy ve čtvrtek. První z nich začne 16. srpna.

Gastronomický festival Chuť Jeseníků představuje obyvatelům a návštěvníkům jesenických hor tradiční jídla z historických kuchařek původních obyvatel. Originální pokrmy mohou lidé ochutnat ve dvaceti restauracích v regionu.