To se uskutečnilo ve čtvrtek 17. ledna. Oběma složkám ministerstva totiž vyprší letos v červenci nájemní smlouva s městem.

„Město potřebuje slyšet jasnou odpověď, zda složky ministerstva zůstanou s námi v budově IPOS, nebo půjdou cestou vybudování svého úřadu na „zelené louce“. Výsledek pak naznačí i další směr ohledně zamýšleného stěhování městských úředníků z budovy v Tovární ulici do komplexu IPOS,“ uvedla starostka města Zdeňka Blišťanová. Městu objekt IPOS patří.

Revitalizace Pavilonu A přinese nejen novou fasádu a okna, ale i zvětšení pokojů.
V šumperské nemocnici zateplují další pavilon, rozšíří i pokoje

Stěžejním tématem se stala rekonstrukce vnitřních prostor IPOSu, na kterou město nechalo již dříve vypracovat projekt dle požadavků všech stran za takřka dva miliony korun.

Nakonec ale ministerstvo dospělo k názoru, že jim objekt nevyhovuje. Mezitím se ale změnil úřad práci požadavky na uspořádání pracovišť a bezpečnosti zaměstnanců.

„Náš projektant se bude snažit tyto změny zapracovat do projektu tak, aby vyhovovaly novým požadavkům. Do dvou měsíců bychom měli vědět, zda jsou realizovatelné a poté se opět sejdeme k jednání,“ řekla starostka Zdeňka Blišťanová.

Dalším tématem byla výše budoucího nájmu.

„Jednání bylo konstruktivní a vstřícné a shodli jsme se, že obě složky ministerstva by měly v objektu zůstat,“ uzavřela Zdeňka Blišťanová.

IPOS vznikl v 70. letech jako sídlo Rudných dolů a zahrnuje dva administrativní bloky včetně velkého sálu a gastroprovozu.

Ilustrační foto.
V Jeseníku opravují poštu, ta omezí provoz
Stefan Szewczyk před svým domem v Travné, kam se už dva roky marně snaží zavést telefon a internet.
Mobil je tu k ničemu, o internet musí bojovat. Realita na Javornicku