Ve městě se budou nacházet dvě sběrná místa, kam mohou lidé nosit trvanlivé potraviny a drogérii. První z nich bude v informačním centru v obchodním domě Alkron na Masarykově náměstí. Druhé zřídí ve svých prostorách na Zámeckém náměstí mateřské centrum Krteček.

„Přijímat budeme potraviny, které nevyžadují zvláštní skladovací podmínky, jako jsou těstoviny, konzervy, rýže nebo instantní polévky. Z drogistického zboží se jedná o vložky, šampony, kartáčky na zuby nebo pasty," řekla Petra Vrbová ze Společenství křesťanské pomoci Boétheia, které se na projektu podílí.

O distribuci potravin lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci, se postarají pracovníci sdružení Boétheia. V první fázi pomohou pěti matkám s dětmi. V situaci, kdy nemají ani na jídlo, se mohou ocitnout například lidé, kteří přijdou o dávky v hmotné nouzi nebo naletí oddlužovacím firmám.

„Potravinová pomoc může snížit počet krádeží v obchodech nebo náklady na zdravotní systém. Lidé, kteří tuto pomoc potřebují, mají totiž velmi špatný životní styl," podotkla Vrbová.