Policisté předváděli zadržení zločince nebo práci služebních psů, hasiči a záchranáři zase zasahovali při simulované dopravní nehodě.

Velkou pozornost přítomných přitáhl seskok parašutistů. Trojice mužů se snesla z kilometrové výšky, odkud vyskočili z letadla L60 Brigadýr. Strefit se museli do malého prostoru, který obklopovaly davy lidí.

„Je to nebezpečnější, protože lidé někdy můžou vyběhnout proti nám a my s tím nic neuděláme. Většinou také bývá omezený prostor, stromy okolo, takže nejde uhnout jinam,“ řekl jeden z parašutistů, Stanislav Ivan ze Zlatých Hor.

Za nejvíce dopravně nebezpečné místo považují obyvatelé Jeseníku křižovatku u hotelu Praděd.
Příjemně je na náměstí, bojíme se na autobusáku, vzkazují lidé v pocitové mapě

Letošní novinkou byla ukázka výcviku policejních koní. Dvojice tmavých hnědáků plemena český teplokrevník přijela ze Zlína.

„Jsou to koně, kteří se mohou účastnit bezpečnostních opatření spojených se sportovními akcemi, jako jsou fotbalová nebo hokejová utkání, nebo akcemi kulturními typu festivalů,“ řekl vedoucí oddělení služební hipologie krajského ředitelství policie ve Zlíně Dalibor Břečka.

Součástí dopoledne byla i charitativní akce Pomáhejme, když můžeme.

V jejím rámci věnovalo město Jeseník, lázně, policisté, soukromé firmy z regionu i návštěvníci dne bezpečnosti přes osmdesát tisíc korun rodině pětiletého Matěje z Jeseníku. Chlapec trpí mentální retardací, těžce se pohybuje a má poruchu zraku. Peníze poslouží k zakoupení pomůcek pro zlepšení jeho pohybu a zraku.

Šumperský hotel Sport. Ilustrační foto
Ztrátový městský hotel v Šumperku našel kupce
Kubík trpí cystickou fibrózou a právě pro Klub nemocných cystickou fibrózou poputuje výtěžek z Kabelkového veletrhu, který se uskuteční 4. října v šumperském divadle.
Péče o syna s cystickou fibrózou – to je práce na plný úvazek