Je zde možné hrát tenis, volejbal nebo malou kopanou. „Pokud bude zájem, je možné dobudovat i koše pro basketbal. Hřiště budou využívat také děti z naší základní školy, která má jen malou tělocvičnu," řekla starostka Lesnice Jana Plháková. Sportoviště má umělé osvětlení, takže je možné zde hrát i po setmění.

Víceúčelové hřiště vyrostlo na zelené louce za zdejším kulturním domem. Doplňuje tak sousední tréninkovou plochu pro místní jednotku dobrovolných hasičů, která v sobotu 27. července oslaví už 135. výročí od svého založení. „Hřiště je v klidné lokalitě mimo jakýkoliv provoz, takže rodiče nemusejí mít strach o své děti," vysvětlila volbu lokality starostka Lesnice.

Hřiště bude mít svého správce, který zajistí, aby jej neničili vandalové. Místní organizace a spolky sem budou moci chodit sportovat zdarma, veřejnost bude za jeho používání platit. Pro místní je stanovená sazba na padesát korun, pro přespolní na osmdesát korun. Do budoucna zde chtějí pořádat i různé turnaje.

Vybudování hřiště přišlo na 1,8 milionu korun. Obec je zaplatila ze svého rozpočtu. „Žádali jsme i o dotaci, ale předtím jsme dostali peníze na rekonstrukci návsi, takže tentokrát jsme nebyli úspěšní," vysvětlila Jana Plháková.